Съвместно приложение на иновативни инструменти за развитие на ново поколение предприемачи и професионалисти” (Jinger)

Обадете ни се: +359 2 925 14 60 или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

За проекта

logo-articlesПроектът „Съвместно приложение на иновативни инструменти за развитие на ново поколение предприемачи и професионалисти" (Jinger) се финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България-Бивша Югославска република Македония. Общият му бюджет е 190 292 лв., а дейностите ще се изпълняват в България (Дупница, Благоевград, Гоце Делчев) и Бивша Югославска република Македония (Струмица, Радовиш, Щип).

Проектът цели повишаване на заетостта чрез подкрепа за кариерно развитие и насърчаване на предприемачеството за устойчив икономически растеж в трансграничния регион чрез подобряване на достъпа до информация, ИКТ инструменти, трансфер на добри практики и изграждане на икономическата синергия за малките и средни предприятия в област на Кюстендил, област Благоевград (България ) и Югоизточен район (Македония).

Специфични цели: 1/ насърчаване на социалното включване чрез ефективна интеграция на пазара на труда и насърчаване на икономическата независимост; 2/ насърчаване на предприемачеството чрез средствата на неформалното образование, учене чрез правене и използване на ИКТ; 3/ подобряване на връзките между малки и среди предприятия в трансграничния регион чрез развитие на обучителни материали за инвестиции в региона; 4/ насърчаване на икономическата независимост на начинаещи предприемачи за повишаване на стандарта на живот.

Очаква се с изпълнението на проекта да се постигне: 1/ създаване на връзки между бизнес и образователни институции; 2/ участие на институции в икономика, базирана на знанието; 3/ кампания за повишаване на обществената информираност за ползите от ИКТ и новите медии.

 
 

Партньори

inventivnost

Logo Kauzi-5g

logo-optimist-Q