Проект "Заедничко имплементирање на иновативни алатки на новата генерација на претприемачи и професионален развој" (Jinger)

Јавете ни се: +359 2 925 14 60 или Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

Здружение "ИНВЕНТИВНОСТ"

Здружението "ИНВЕНТИВНОСТ" Радовиш е основано во 2011 година од страна на искусни економисти и правници во своите области. Главните цели на здружението се економијата и социјалната политика во земјата, развој на програмата за прекугранична соработка меѓу Македонија и соседните земји, образованието, промоција и заштита на човековите права и подигање на свеста кај младите за значењето на образованието.

Како резултат на успешното работење на Здружението за остварување на целите е и овој проект за прекугранична соработка со Бугарија.

Фондација "Kаузи" - филијала Дупница

Фондацијата "Каузи" е основана во 2009 година со главна цел да промовира младинското претприемништво. Во таа насока фондацијата организира четири последователни години (2010-2013) Младинска Претприемачки берза. Во рамките на Берзата секоја година, млади луѓе претприемачи со бизнис и социјални идеи меѓу 15 и 29 години со и без посебни потреби добиваат бесплатни консултации за бизнис планирање, социјална инклузија, претприемништво, комуникација со инвеститорите. Како резултат на овие консултации, младите развиваат бизнис план кој потоа се претставува пред потенцијалните инвеститори. Фондацијата управува еден од трите младински информативни -консултантски центри во Софија и има филијали во Дупница, Русе и Хасково.

Во 2014 година "Каузи" е партнер во проекти со организации од Македонија и Србија, благодарение на кои Малолетничка Претприемачки берза се претставува како добра практика надвор Бугарија.

Фондацијата "Оптимист"

Фондацијата за културен и интелектуален развој "Оптимист" е основана во 2012 година од страна на група на млади ентузијасти, со искуство во весници. Целта на организацијата е да стане мост и да се подобри комуникацијата меѓу луѓето, меѓу луѓето и бизнисите, помеѓу бизниси и бизнис. Добрата комуникација води кон подобри и коректни односи, взаемно корисни, се занимава и со зголемување на економскиот раст и животниот стандард. Во краток период на своето постоење на Фондацијата започна издавањето бесплатни весници во четирите општини во Банско, Струмјани, Сатовча и Грмен во тираж од околу 1200-2000 единици.

 
 

Партньори

inventivnost

Logo Kauzi-5g

logo-optimist-Q